Pagina principală |  Articole |  Ştiri |  Resurse |  Condiţii |  Servicii angajatori |  Contact
 Imobiliare  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Ştiri  | Culinare  | Coduri poştale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Ştiri carieră
CariereOnline.ro - Câte maşini electrice şi hibride au cumpărat românii în primele 7 luni din 2017 (17.08.2017, ora 17:46)

Vânzările de maşini electrice şi hibride s-au triplat în primele 7 luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


CariereOnline.ro - Mergeţi în Ibiza în concediu? Locuitorii insulei se plâng că nu mai găsesc locuinţe din cauza turiştilor (17.08.2017, ora 17:32)

Ibiza este o destinaţie populară în rândul turiştilor, care vin să se distreze, să admire peisajele şi să petreacă până la răsăritul soarelui. Cu toate că banii pe care aceştia îi cheltuie ajută economia locală, există şi un mare dezavantaj: preţurile la locuinţe şi chiriile au explodat în ultima vreme, astfel că nativii nu îşi mai permit să se mute.


CariereOnline.ro - La „Frații Jderi - Utopia Verde” se află paznicul unei mici bucăţi de România (17.08.2017, ora 17:29)

În urmă cu aproape 20 ani, când a descoperit locul, lui Cezar Cotescu i-a venit o idee: să creeze un sat de vacanță și să îl numească Fraţii Jderi. Nu se consideră antreprenor, ci „îngrijitorul, paznicul şi supraveghetorul unei mici bucăţi de România”.


CariereOnline.ro - Ţara în care războiul preţurilor la hârtie igienică lasă oamenii fără joburi (17.08.2017, ora 17:20)

Singurul producător de hârtie igienică din Islanda susţine că a fost forţat să facă concedieri pentru că nu poate concura cu o companie americană, care oferă preţuri mult mai mici, potrivit BBC.


CariereOnline.ro - Procrastinarea cronică: Ce este şi cum o putem învinge (17.08.2017, ora 16:57)

Nu mai puţin de 20% dintre adulţi sunt procrastinatori cronici. La ei nu e vorba doar că amână un task cât se poate de mult, ci aşa e stilul lor de viaţă.

Un recunoscut profesor de psihologie explică ce este procrastinarea cronică şi cum poate fi învinsă.


Ziarul Financiar - Cine este femeia care conduce cel mai bun hotel din România (17.08.2017, ora 15:29)CariereOnline.ro - Cum își pregătește o companie viitorii lideri (17.08.2017, ora 13:04)

Când ai afaceri trebuie să te gândești serios la cei care vor fi viitorii lideri ai organizației. Una dintre cele mai cunoscute companii de e-commerce din România cu afaceri și în Bulgaria, Ungaria și Polonia și-a răsplătit talentele printr-un program intensiv de dezvoltare, care s-a încheiat  cu o excursie la San Francisco, având ocazia de a vizita companii din Silicon Valley.


CariereOnline.ro - Soluție propusă de un om de afaceri: Etnicii români de la granițe ar putea acoperi deficitul de personal calificat (17.08.2017, ora 12:29)

Etnicii români din alte state de la graniță ar putea acoperi deficitul de personal calificat. Este o soluție propusă de un om de afaceri din Vest, Marius Cristescu. Acesta a declarat că etnicii români din ţări învecinate ca Serbia, Ungaria, Ucraina sau Republica Moldova, care sunt vorbitori de limba română şi care au cazierul curat, să fie încurajaţi să vină la muncă în țara noastră, prin diminuarea timpului de așteptare în obținerea permisului de muncă. 


CariereOnline.ro - BNR vrea să schimbe regulile pentru instituţiile financiare nebancare (17.08.2017, ora 12:08)

Banca Naţională a găsit o strategie ca să oblige IFN-urile să-şi limiteze dobânzile uriaşe, care în acest moment pot depăşi chiar 7.000 de procente. În ciuda costurilor imense, tot mai mulţi români cer bani de la aceste instituţii. Valoarea creditelor acordate de ele a depăşit 10% din totalul împrumuturilor.


CariereOnline.ro - Managerul din fashion pasionat de digital, oameni şi echipe (17.08.2017, ora 12:06)

Raluca Radu conduce de doi ani retailerul online de fashion Answear.ro, insa are o relatie veche cu digitalul, avand in palmares proiecte precum olx.ro sau autovit.ro. Pe langa pasiunea pentru digital, managerul spune ca elementul comun in toate activitatile sale – la job, in viata de zi cu zi sau in chiar vacante – sunt oamenii, potrivit Wall-Street.ro.


CariereOnline.ro - Eveniment: Premiera de Gală a filmului românesc „Octav”, în octombrie (17.08.2017, ora 11:50)

Filmul românesc „Octav”, cu Marcel Iureș în rolul principal, va avea Premiera de Gală pe data de 4 octombrie, la Sala Palatului, din București, începând cu ora 19:00.
 


CariereOnline.ro - Medic pediatru, un job pe cale de dispariție în România (17.08.2017, ora 11:41)

Numărul medicilor pediatri din România a început să scadă după anul 1994 când a fost desființată Facultatea de Pediatrie din cadrul Universității de Medicină. În prezent ar mai profesa în România doar 2500 de medici pediatri, insuficienți pentru a acoperi nevoile copiilor din toată țara. 


CariereOnline.ro - Între suflet și variabile psihosociale: Ce “măsoară“ cu adevărat Facebook? (17.08.2017, ora 11:29)

Rolul rețelei de socializare este „de a oferi oamenilor puterea de a distribui şi de a face lumea mai deschisă şi conectată”…
Aceasta spunea, la un moment dat, Mark Zuckerberg, CEO-ul şi fondatorul platformei sociale Facebook. În prezent, Zuckerberg a recunoscut, prin intermediul unei scrisori publice, că misiunea Facebook de până acum nu a avut doar urmări pozitive, ci foarte multe dintre ele au fost negative. 


CariereOnline.ro - Românii sunt îngrijoraţi de pierderea jobului şi de creşterea costului de trai - studiu (17.08.2017, ora 11:02)

Principalele îngrijorări ale românilor au legătură cu pierderea jobului, cu evoluţia economiei, dar şi cu creşterea costului de trai, potrivit unui studiu recent.


CariereOnline.ro - Depresia agravează alte boli: Cum influenţează speranţa de viaţă în România? (17.08.2017, ora 09:56)

Studii medicale desfăşurate în rândul pacienţilor cu boli cronice au arătat că depresia influenţează negativ evoluţia acestor afecţiuni. În România, printre cele mai des întâlnite boli cronice se numără bolile cardiovasculare, bolile cronice renale, diabetul şi cancerul. 


Ziarul Financiar - Şantierul naval Vard Tulcea a adus şi din Polonia sudori şi lăcătuşi până când reuşeşte să importe 300 de muncitori din Vietnam (17.08.2017, ora 00:08)
„Birocraţia este foarte mare, am reuşit să aducem până acum doar 20 de muncitori vietnamezi.“


Ziarul Financiar - Patronatul IFN-urilor protestează faţă de cerinţele BNR pentru capital suplimentar în funcţie de dobânda practicată în procesul de creditare al clienţilor (17.08.2017, ora 00:05)
Patronatul Creditului IFN critică propunerea BNR de modificare a regu­lamentului de func­ţio­nare a instituţiilor fi­nan­ciare nebancare, apre­ciind că aprobarea pro­iectului ar duce la închiderea unor societăţi de profil, trimiterea în şomaj a 10.000 angajaţi şi apariţia unei categorii de persoane care vor deveni „neeligibile“ pentru orice for­mă de creditare bancară.


Ziarul Financiar - Schimbări majore pe piaţa forţei de muncă: Angajaţilor români nu le este frică de digitalizarea joburilor (16.08.2017, ora 21:02)Ziarul Financiar - Grafic: Evoluţia posturilor ocupate în sectorul bugetar în perioada 2007 - 2017 (mii persoane) (16.08.2017, ora 20:00)CariereOnline.ro - „Aș prefera un salariu corect și impozitat”. De ce se tem medicii de privilegii (16.08.2017, ora 19:19)

În timp ce cca. 72% din doctorii din sectorul privat consideră că măsura scutirii medicilor de impozitul pe venit este una corectă, doar cca. 44% din medicii din sectorul public împărtășesc această părere, potrivit  sondajului comandat de Federația „Solidaritatea Sanitară'” din România.


Ziarul Financiar - Beneficiarii Startup Nation bugetează, în proiecte, salarii între minimul şi mediul pe economie (16.08.2017, ora 18:25)
Cei mai mulţi din întreprinzătorii care au accesat programul Startup Nation menţionează, în proiectele cu care au candidat pentru finanţarea guvernamentală, că salariile pe care le vor oferi viitorilor angajaţi sunt puţin peste minimul pe economie (1.450 de lei brut), au afirmat miercuri aplicanţii.


CariereOnline.ro - Românii, codaşi în UE la banii cheltuiţi pe vacanţe (16.08.2017, ora 17:42)

Românii se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte banii cheltuiţi pe vacanţe, arată datele Eurostat.


CariereOnline.ro - Piramida lui Maslow şi motivarea: Şefii trebuie să ţină seama de cea mai importantă nevoie a angajaţilor (16.08.2017, ora 16:23)

Piramida lui Maslow, care descrie ierarhia nevoilor umane, ne arată că toţi tindem să ajungem în vârf şi să ne atingem potenţialul maxim. Însă pentru unii dintre noi e greu să facem acest lucru la locul de muncă, căci adesea şefii nu gândesc la fel ca angajaţii lor în ceea ce priveşte evaluarea muncii.


CariereOnline.ro - Ce fac românii pe Net: Facebook şi WhatsApp la greu, servicii bancare şi documentare mai puţin (16.08.2017, ora 15:19)

Românii nu prea intră pe Internet pentru a se documenta despre diverse subiecte şi pentru a-şi extinde orizontul de cunoştinţe. În schimb, majoritatea stă pe reţele de socializare şi vorbeşte pe Skype sau WhatsApp.


CariereOnline.ro - 380 de tineri sportivi și artiști primesc finanțare printr-un program de sprijinire a talentelor (16.08.2017, ora 14:26)

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 12-a ediții a programului de promovare a talentelor.  


CariereOnline.ro - De ce are nevoie armata suedeză de bani (16.08.2017, ora 14:17)

Armata suedeză a declarat că are nevoie de bani pentru a-și consolida puterea după ani de investiții insuficiente și cerințe mai mari în legătură cu capacitățile sale operaționale.
 


CariereOnline.ro - #UnicInEuropa – un proiect editorial marca Agerpres (16.08.2017, ora 14:10)

Suluri de ceață groasă apărute din senin, creste, ascunzând privirii priveliști incomparabile, culori, stări, oameni și locurile care îi înconjoară, locuri și oamenii care le înconjoară...Nu numai atât.
 


CariereOnline.ro - Românii au dat peste 20% din veniturile lunare pe taxe şi impozite (16.08.2017, ora 13:51)

Taxele şi impozitele au reprezentat 20,3% din cheltuielile unei familii din România, în 2016, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).


CariereOnline.ro - Mai bine șomer decât prost plătit. Jobul nesatisfăcător dăunează grav sănătății (16.08.2017, ora 13:20)

A lucra într-un loc de muncă nesatisfăcător, prost plătit sau cu un nivel foarte ridicat de stres îți poate dăuna grav sănătății, mai mult decât dacă ai trece printr-o perioadă de șomaj, arată cea mai recentă cercetare efectuată de o echipă de oameni de știință de la Universitatea Manchester din Marea Britanie. 


CariereOnline.ro - Dacă ești lider, atribuie succesul cuiva din echipa ta (16.08.2017, ora 11:41)

Astăzi, în mediul de business trăim o adevărată psihoză a liderului perfect, mitizat peste noapte într-un supererou care creşte într-o zi cât alţii în zece şi luptă de partea mulţimii, în slujba profitabilităţii. Să devină lider este aspiraţia oricărui tânăr, iar abilităţile lui teoretice sunt omniprezente în toate CV-urile, indiferent de poziţia pe care o caută în organizaţie.


CariereOnline.ro - Povestea rockerului care a lucrat ca avocat pentru familiile Ausnit, Malaxa şi Habsburg (16.08.2017, ora 10:37)

Catalin Boltasu are o cariera dubla: este senior associate in cadrul companiei de avocatura Rubin, Meyer, Doru si Trandafir si liderul si chitaristul formatiei Jinxy Von D`Ers, cu care a cantat pe scena festivalului Electric Castle in acest an, potrivit Wall-Street.ro. Cum se impaca cele doua activitati?


CariereOnline.ro - Despre cauze și subiecte neabordate, cu Isabel Allende, femeia care și-a revoluționat viața (16.08.2017, ora 00:27)

“Ce am pierdut eu în ultimii ani? Oameni, desigur, locuri şi infinita energie a tinereţii mele…Ce am câştigat? Libertatea: nu trebuie să mai demonstrez nimic. Nu sunt blocată în ideea de cine am fost, cine vreau să fiu, sau ce aşteaptă alţii să fiu. Corpul poate că mi se destramă, dar creierul meu nu….


CariereOnline.ro - La bulgari: Paradisul balneoclimateric din “orașul lui Spartacus” (16.08.2017, ora 00:19)

Spartacus a fost conducătorul celei de-a treia răscoale a sclavilor, între anii 74-71 î.Hr., care a avut loc în Italia. Gladiatorul s-a născut în Tracia în jurul anului 109 î.Hr., dintr-o familie de păstori aparţinând tribului tracic Maedi - care a locuit în zona antică pe locul căreia se află astăzi Sandanski…  


CariereOnline.ro - „Trăiţi şi lăsaţi şi pe alţii să trăiască”. Recomandările Papei Francisc pentru o viață mai fericită (16.08.2017, ora 00:15)

Familiile trebuie să ţină televizorul închis când stau la masă pentru că chiar dacă acesta este util pentru a rămâne la curent cu ştirile, deschiderea lui în timpul mesei “nu te lasă să comunici” cu ceilalţi…


CariereOnline.ro - Lovitura viitorului: Orașele economice se mută în deșert (16.08.2017, ora 00:10)

Odată cu lansarea noii strategii economice a regatului, „Viziunea Saudită 2030″, guvernul de la Riad s-a angajat să salveze şi să readucă la viaţă proiectele zonelor economice concepute în ultimii 10 ani.


Ziarul Financiar - VIDEO ZF Live. Andreea Suciu, avocat Noerr şi Asociaţii: Noile schimbări aprobate de guvern indică o înăsprire a Codului muncii, nu o relaxare a acestuia (16.08.2017, ora 00:05)
Legislaţia muncii s-a schimbat, asta după ce guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă care a înăsprit Codul muncii, nu l-a relaxat. În cadrul emisiunii ZF Live, Andreea Suciu, avocat la casa de avocatură Noerr şi Asociaţii, a explicat ce modificări au fost adăugate noului Cod, dar şi cu cât s-au mărit amenzile.


Ziarul Financiar - Şeful producătorului ASA CONS din Turda: Este extrem de dificil să mai găsim în piaţă muncitori calificaţi (16.08.2017, ora 00:05)
„Problema forţei de muncă poate fi cea mai mare frână în dezvoltarea ulterioară a economiei româneşti.“


Ziarul Financiar - Producătorul Alexandrion caută director de resurse umane. Salariul net, 10.000 de lei (16.08.2017, ora 00:05)
Alexandrion Grup România, cel mai mare producător român de băuturi spirtoase, are deschisă poziţia de HR manager şi oferă viitorului ocupant al acestui post un salariu net de 8.000-10.000 de lei net (circa 2.000 de euro), conform informaţiilor publicate de companie pe site-ul de socializare de business LinkedIn. Candidaţii care vor să aplice pentru acest loc de muncă trebuie să aibă experienţă pe o poziţie similară, să cunoască limba engleză, dar şi legislaţia muncii. Conform celor mai recente date, un director de HR cu minimum cinci ani de experienţă câştigă peste 2.000 de euro.


CariereOnline.ro - Simbolul antreprenoriatului şi al creşterii economice din China (16.08.2017, ora 00:04)

Atrage tot mai mulţi oameni de afaceri interesaţi în navigaţie, industria prelucrătoare sau de textile şi este considerat a fi satul cu cei mai mulţi rezidenţi milionari din China.


CariereOnline.ro - 7 domenii și exemple de startup-uri de viitor: Ce business să incepi (15.08.2017, ora 09:32)

A incepe propriul tau business poate fi un risc mare, insa daca reusesti sa prinzi tractiune rezultatele ar putea fi extraordinare. Nu exista o modalitate prin care poti garanta succesul unui startup, insa a activa pe o piata fierbinte si intr-o industrie unde cererea este mare ar putea sa iti creasca sansele de reusita, potrivit Wall-Street.ro.


CariereOnline.ro - De ce documentarele despre natură te fac mai sănătos și mai fericit (15.08.2017, ora 09:08)

Documentarele despre natură au un impact direct asupra stării de spirit și bunăstării oamenilor. Aceasta este concluzia unui studiu internațional intitulat „Proiectul Fericirea Reală, realizat de BBC Earth și Universitatea Berkeley, din California și publicat pe site-ul realhappinessproject.bbcearth.com.


CariereOnline.ro - Serviciile de resurse umane și inteligența artificială: Robotul scos din om (15.08.2017, ora 08:54)

Acesta a fost anul inteligenței artificiale (AI). De la zvonurile cu privire la automatizarea la locul de muncă, la Forumul Economic Mondial de anul acesta și până la discursul recent al lui Stephen Hawking referitor la posibilele beneficii neașteptate și riscuri ale AI, toată lumea se gândește numai la viitorul învățării automatizate.


CariereOnline.ro - Fost ministru: Nimeni nu poate obliga directorii de companii să majoreze salariile angajaților (15.08.2017, ora 08:36)

Companiile private nu pot fi obligate să majoreze salariile, așa cum încearcă statul să facă, prin trecerea contribuțiilor în totalitate în sarcina angajatului, consideră Dragoș Pâslaru, fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș.


CariereOnline.ro - 15 august, Adormirea Maicii Domnului: Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mare (15.08.2017, ora 08:19)

Astăzi, 15 august, românii creștini-ortodocși sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, zi încărcată de tradiții și obiceiuri.


CariereOnline.ro - Izolarea de alții e îngrijorătoare: Cât de dăunătoare e singurătatea? (14.08.2017, ora 12:28)

Tot mai multe persoane suferă de singurătate, însă izolarea socială are efecte mai grave decât poate ne-am fi închipuit. Un studiu recent arată amploarea efectelor negative.


CariereOnline.ro - Plaja ascunsă, la 60 de km de București: Te poți bucura de „marea fără valuri” (14.08.2017, ora 11:43)

A fost cel mai aglomerat weekend din 2017: gradul de ocupare pe litoral sambata si duminica a fost de 99% dintr-un total de 144.000 de locuri de cazare.

Dar există și alternative, daca nu vreți să stați la plajă înghesuiți. Una dintre ele este ”marea fără valuri”, care se află la doar 60 km de București.


CariereOnline.ro - Femeile antreprenor și poveștile care schimbă lumea (14.08.2017, ora 10:04)

Am convingerea că femeile antreprenor din România au din ce în ce mai multă putere, pentru că știu să construiască pe termen lung, investesc în relațiile interumane, sunt mai responsabile, mai implicate social și mai puțin coruptibile. Iar o lume mai bună pentru femei e o lume mai bună pentru toţi.


CariereOnline.ro - Mentor: Românii încă sunt tributari conceptului de patron (14.08.2017, ora 09:51)

Petru Pacuraru este antreprenor, consultant si trainer. Pentru ca stia care sunt problemele cu care se confrunta antreprenorii si pentru stie si cum sa le rezolve, a devenit mentor pentru cei aflati la inceput de drum in mediul de business, dar si pentru seniori.

Acesta spune ca, din pacate, unii antreprenori nu vor sa renunte la atitudinea de "patron" si la ideea ca "angajatii lucreaza pentru patron", iar aceste metehne dauneaza business-urilor, potrivit Wall-Street.ro.


CariereOnline.ro - Câștigătorul invitației duble la filmul „The Emoji Film: Aventura zâmbăreţilor” (14.08.2017, ora 09:07)

Câștigătorul invitației duble la filmul „The Emoji Film: Aventura zâmbăreţilor” a fost desemnat astăzi. 


CariereOnline.ro - Aproape 150 de români trebuie să dea înapoi salariile pe 4 ani - Unii au de plătit 20.000 de lei (11.08.2017, ora 17:00)

148 de persoane din localitatea buzoiană Brădeanu au primit somație să returneze salariile primite pe parcursul a 4 ani, pentru diverse treburi prestate pentru primărie. Unii au de achitat sume mari, chiar şi de 20.000 de lei, așa că sunt hotărâţi să meargă în instanță.
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.