Pagina principală |  Articole |  Ştiri |  Resurse |  Condiţii |  Servicii angajatori |  Contact
 Imobiliare  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Ştiri  | Culinare  | Coduri poştale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Ştiri carieră
Ziarul Financiar - Ministrul finanţelor anunţă o nouă taxă „de solidaritate“ de 2% (20.10.2017, ora 00:07)
La câteva luni după ce a renunţat la intenţia de a introduce o „taxă de solidaritate“ pentru cei cu venituri de peste 10 salarii minime brute, finanţele anunţă o altă taxă de 2% pe fondul de salarii al companiilor despre care susţine că nu este o taxă nouă, ci una cerută de UE.


Ziarul Financiar - Pascal Candau, şeful centrului de inginerie al Renault: Vrem să angajăm 300 de ingineri. Căutăm oameni pasionaţi de maşini care vor să lucreze în echipă (20.10.2017, ora 00:06)
Renault Technologie Roumanie, centrul de inginerie al producătorului auto francez Renault, care are 2.800 de angajaţi în România, vrea să facă 300 de noi angajări în birourile din Bucureşti, Mioveni şi Titu.


Ziarul Financiar - Nemţii de la SAP au ajuns la 570 de angajaţi în România şi continuă să caute oameni (20.10.2017, ora 00:06)
Compania germană SAP, specializată în dezvoltarea de soluţii software de business, a ajuns la 570 de angajaţi în centrul din România şi continuă să recurteze specialişti IT, în prezent având circa 50 de poziţii deschise. Anul trecut subsidiara locală a avut în medie 401 angajaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.


Ziarul Financiar - BM. 100 cei mai admiraţi CEO: „Leadershipul nu vine la pachet cu semnarea contractului şi nici cu scaunul pe care stai aşezat“ (20.10.2017, ora 00:05)
Business Magazin va lansa săptămâna viitoare în cadrul galei CEO Awards catalogul 100 cei mai admiraţi CEO, ajuns anul acesta la a opta ediţie.


Ziarul Financiar - Americanii de la Sykes caută peste 100 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca şi Oradea (20.10.2017, ora 00:05)
Furnizorul de soluţii de mana­gement şi servicii BPO Sykes Entre­prises Eastern Europe, parte a grupului american Sykes, are disponibile în prezent 102 locuri de muncă pentru funcţionari informaţii clienţi.


Ziarul Financiar - Un salariu pe zi: Jobul din România care îţi aduce un salariu de 1.500-3.200 de euro net (20.10.2017, ora 00:04)Ziarul Financiar - Digi, cel mai mic punctaj la relaţia cu investitorii dintre cele mai recente companii listate. Niciun răspuns la solicitările incognito ale BVB (20.10.2017, ora 00:01)
Chiar dacă a avut cea mai mare ofertă de listare la bursă a unei companii private şi a marcat totodată intrarea unui nou sector la tranzacţionarea, Digi Communications are multe aspecte de îmbunătăţit când vine vorba de relaţia cu investitorii, reiese din Cartea Albă a Comunicării Companiilor listate realizate de BVB.


Ziarul Financiar - Sectorul bancar ungar, în faţa unui deficit de forţă de muncă (20.10.2017, ora 00:00)
Sectorul financiar se numără printre sectoarele afectate de deficitul continuu de forţă de muncă din Ungaria, relatează Budapest Business Journal. Deficitul priveşte în primul rând specialiştii IT, în consultanţă şi vânzări.


Ziarul Financiar - Siemens intenţionează să elimine mii de locuri de muncă din diviziile de energie şi gaze la nivel mondial (20.10.2017, ora 00:00)CariereOnline.ro - Se pregătește procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei (19.10.2017, ora 17:38)

Spania a avertizat că va declanșa sâmbătă procedura de suspendare a autonomiei Cataloniei. Aceasta prin activarea articolului 155 al Constituției, care permite suspendarea autonomiei politice a Cataloniei. 


CariereOnline.ro - O nouă bătaie de cap pentru angajatori: Taxa de solidaritate şi capcanele ei (19.10.2017, ora 17:14)

Taxa de solidaritate, de 2% din fondul de salarii al companiilor, este criticată de patronate, care avertizează că aceste cheltuieli nu vor mai avea o destinaţie precisă, ca până acum, ci vor ajunge la bugetul de stat, fiind astfel folosite pentru susţinerea unor cheltuieli sociale.


CariereOnline.ro - Cine este Ksenia Sobchak, cea care va candida împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din Rusia (19.10.2017, ora 16:52)

Ksenia Sobchak a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din Rusia. Ea provine din înalta societate, este activistă şi vedetă TV, iar tatăl său a fost mentorul lui Vladimir Putin.


CariereOnline.ro - Până la finele lunii octombrie, poți ajuta un prieten morocănos cu Marele Guru Kafune! (19.10.2017, ora 16:42)

Îl știi pe X, prietenul tău care pare că are mereu un norișor negru deasupra capului?
O știi pe Y, prietena ta pe care nimic pe lumea asta n-o mai poate mulțumi și căreia totul i se pare urât și fără perspectivă?


CariereOnline.ro - Cum faci schimbările din companie mai suportabile pentru angajați (19.10.2017, ora 15:38)

Pornind de la ideea că schimbările dintr-o organizație îi fac pe angajați mai stresați, mai anxioși și mai neîncrezători. Aşa că liderii au misiunea de a menţine echilibrul şi de a transforma fiecare acțiune menită să dezvolte oamenii într-o chestiune de vocație.


CariereOnline.ro - Privită în mod concret: Piaţa energiei regenerabile, între clasamente și modă (19.10.2017, ora 14:14)

Ce s-a întâmplat în ultimii ani în ceea ce privește parcursul energiilor regenerabile? Cum se situează, în mod concret, acest domeniu în prezent și care sunt “jucătorii pieței“?


CariereOnline.ro - Ce se întâmplă atunci când tehnologia, educaţia şi inovaţia merg mână în mână (19.10.2017, ora 14:08)

O companie care nu inovează este sortită eşecului - iată o frază pe care o auzim tot mai des. Trăim într-o lume în care totul se petrece pe repede-înainte, tocmai de aceea trebuie să descoperim noi soluţii la problemele cu care ne confruntăm şi să reinventăm constant modul în care abordăm problemele.

Totodată, inovaţia e strâns legată de tehnologie. Dezvoltarea IT-ului facilitează găsirea unor modalităţi prin care să trecem mai repede şi mai bine peste piedicile care apar în calea dezvoltării business-ului.

Dar să nu uităm care este baza tuturor lucrurilor. Căci - nu-i aşa?- nu poţi ridica o casă fără fundaţie, cum nici nu poţi inova sau crea tehnologii fără educaţie.


CariereOnline.ro - Povestea Carastelec sau cum cinci investitori din Ungaria au făcut o afacere "spumoasă" într-un sat din Sălaj (19.10.2017, ora 12:14)

In nord-vestul tarii, intr-un sat cu 1.031 de locuitori, cinci prieteni unguri au decis ca este locul perfect in care sa dezvolte o afacere "spumoasa", informează wall-street.ro


CariereOnline.ro - Verdict dat de directorii executivi din marile companii: care este cea mai importantă abilitate a unui lider (19.10.2017, ora 11:28)

Liderii din companii precum Google, Lindel Lab, Studio Dror par să fi găsit secretul în ceea ce definește o cultură organizațională a inovarii și succesului. Și aici. imaginea unde conducătorul se află deasupra tuturor este năruită de poziția liderului care își întreabă angajații ce părere au despre noua lui idee, dacă cred cumva că există o altă cale pentru a ajuge la rezultat, dacă au alte propuneri.


CariereOnline.ro - Ministrul Finanţelor a anunțat o nouă taxă pe care angajatorii o vor plăti (19.10.2017, ora 10:13)

Angajatorii vor fi plăti o taxă de solidaritate, care va fi de 2% din fondul de salarii, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa. Birul ar urma să fie introdus anul viitor.


CariereOnline.ro - Sistemul de învăţământ demotivează profesorii din România: Program de mentorat pentru dascăli (19.10.2017, ora 10:03)

Peste 60% dintre profesori consideră că sistemul de învățământ în sine este principalul factor demotivant, însă, în același timp 18% dintre profesori consideră că ar fi motivați dacă s-ar implica în ceva care să contribuie la schimbarea sistemului educațional.


CariereOnline.ro - O colaborare pe termen lung cu frumusețea naturală (18.10.2017, ora 18:32)

În ultimul timp, industria frumuseții s-a dovedit a fi plină de inovații si trend-uri creative inspiraționale. Acum mai mult ca oricând, brandurile care se bucură de popularitate și în plus sunt devotate sănătății și frumuseții au avut și au numai de câștigat.


CariereOnline.ro - Eveniment special: Alexa Visarion la 70 de ani (18.10.2017, ora 17:54)

Regizorul și profesorul Alexa Visarion a montat în țară și în străinătate peste 100 de spectacole, cu precădere din dramaturgia lui I.L. Caragiale, A.P. Cehov, Shakespeare sau Eugene O’Neill. 


CariereOnline.ro - Între tastatură și provocare la normalitate: Angajatul român la masa de prânz (18.10.2017, ora 17:47)

Date ale Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) indică faptul că aproximativ o treime din producţia alimentară mondială este indisponibilă din cauza pierderilor şi a risipei în continuă creştere. 


CariereOnline.ro - Situația climatului de consum în Europa. În România, așteptările privind economia și veniturile au variat (18.10.2017, ora 17:05)

Românii continuă să fie optimiști asupra viitorului Europei și acest lucru a fost scos în evidență de statisticile realizate anul acesta, cu ocazia aniversării celor 10 ani de aderare a țării noastre la UE. 


CariereOnline.ro - Ce învață top managerii într-o călătorie inițiatică? (18.10.2017, ora 16:30)

O echipă formată din manageri de top participă, la finalul lunii august, la prima ediție a programului Journey to Your Inner Self, organizat de compania Interact. Ei vor merge pentru trei zile la Delphi, unde nu vor chestiona oracolul despre viitorul lor, ci vor fi provocați să afle singuri ce pot face pentru a performa în business.Pe parcurs, facilitatorii procesului sunt Georgeta Dendrino şi doi colegi de-ai săi de la Interact.


CariereOnline.ro - Donald Trump a coborât 92 de locuri în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii (18.10.2017, ora 15:55)

Preşedintele american Donald Trump a coborăt 92 de locuri în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii. Anul trecut, averea şefului SUA a scăzut cu 600 de milioane de dolari, ajungând la 3,1 miliarde de dolari.


CariereOnline.ro - Ce se întâmplă când se întâlnesc peste 30 de experți în headhunting (18.10.2017, ora 15:29)

Principalul trend din 2018 va fi accentul pus pe rezultatele verificabile, având în vedere contextul din ce în ce mai competitiv. Tot pentru anul viitor se anticipează o creștere de aproximativ 10% a pieței muncii locale și o luptă intensificată pe care companiile IT o vor duce pe frontul resurselor umane. 
Despre ce este vorba și cui îi aparține această “radiografie”?


CariereOnline.ro - Un CV bun nu e de ajuns ca să primeşti jobul mult visat: Sfatul unuia dintre cei mai influenţi oameni de pe Wall Street (18.10.2017, ora 13:53)

Nu e de ajuns să ai un CV perfect ca să primeşti jobul mult visat, susţine unul dintre cei mai influenţi oameni de pe Wall Street.


CariereOnline.ro - Ei sunt cei mai puternici zece milenari din lume (18.10.2017, ora 10:33)

Generatia "milenarilor" a reusit deja sa fie cunoscuta in intreaga lume. Nascuti intre anii 1980 si 2000, milenarii au ajuns sa aiba roluri influente in politica, afaceri si activism, informează wall-street.ro


CariereOnline.ro - Secretul liderului care deleagă corect: știe să fie prezent fără să fie mereu de față (18.10.2017, ora 10:07)

Liderul ideal are competențe, expertiză, experiență, viziune. Este pasionat de ceea ce face, este empatic, rațional, flexibil, integru, curajos, rezilient și cu o înaltă conștiință de sine. Este un om care spune, face, dă direcții și apoi delegă celor din echipa sa sarcinile pe care fiecare le are de făcut. Doar că delegarea este un proces dificil, căruia îi fac față doar liderii care înțeleg că ei sunt catalizatorii unui proces și nu procesul în sine.


CariereOnline.ro - Facebook încurajează adolescenții să se poarte frumos unii cu alții (17.10.2017, ora 17:50)

Un utilizator își încarcă contactele pe aplicație, iar aplicația pune întrebări predeterminate, cu tentă pozitivă, cum ar fi "cine ar fi persoana pe care a-i aduce-o la o petrecere?", alături de opțiunea de a alege unul dintre patru prieteni.


CariereOnline.ro - Violența societăților moderne și a orașelor în care comportamentele agresive reprezintă normalul (17.10.2017, ora 16:49)

„Gândiți-vă la o relație pe trei planuri între personaje, care sunt diferite și complementare. Este curios – un prieten psihiatru ne-a spus că am creat trei psihopați care își exprimă violența în moduri foarte diferite, dar foarte ușor de recunoscut”.


CariereOnline.ro - După București, outsourcingul concurează și pe piața locală (17.10.2017, ora 16:34)

România ocupă un loc de top pe piața serviciilor de call-center din Europa. Mizând pe forță de muncă mai ieftină decât în vestul continentului, dar și pe calitatea resurselor umane – personal cu competențe din zona de IT&C, dar și cunoștințe avansate de limbi străine – , companiile multinaționale și-au deschis filiale în România și continuă să se extindă chiar și după zece ani de prezență pe piață.
 


CariereOnline.ro - Un producător de motoare diesel se pregăteşte să se mute din Marea Britanie în Craiova (17.10.2017, ora 15:54)

Holdingul industrial Cummins, cel mai mare constructor independent de motoare diesel, plănuieşte să îşi mute producţia din Marea Britanie la Craiova, în contextul Brexit. Compania are deja o subsidiară în capitala Băniei şi vrea să îţi extindă prezenţa în ţara noastră.


CariereOnline.ro - Primul cor de copii și tineri refugiați din România (17.10.2017, ora 15:42)

Unul dintre cele mai inedite coruri înscrise în Programul Național Cantus Mundi va fi alcătuit din copii ai refugiaților și cetățenilor străini din Siria, Yemen, Armenia și Ucraina, actualmente stabiliți în Constanța. Aceștia s-au întâlnit cu reprezentanții Cantus Mundi în incinta Centrului “My Place” - Centrul Regional de Integrare a Străinilor și au demarat împreună acțiunea formării corului, care se va contura până la finalul anului 2017.

 


CariereOnline.ro - Experiment: 4 motive pentru care sistemul split TVA dă chix (17.10.2017, ora 15:33)

Sistemul de plată defalcată a TVA - split TVA - este departe de a fi perfect, cu toate că este în vigoare de la 1 octombrie. Ce-i drept, deocamdată e opţional şi există discuţii să nu mai fie obligatoriu pentru toate firmele din ţara noastră de la începutul anului viitor, ci doar pentru cele care intră în insolvenţă, în faliment sau cu “istoric fiscal incoerent”. 


CariereOnline.ro - Pentru mamele care se întorc la muncă, presiunea e uriaşă: Cum pot împăca jobul şi familia (17.10.2017, ora 14:45)

Cariera unui om e o parte din identitatea sa. Numai că identitatea suferă modificări în timp, iar nașterea unui copil este de regulă un factor declanşator de schimbare. Astfel, acest moment devine o șansă de renaștere pentru părinți, care implică regândirea propriului scop, rol, a obiectivelor și perspectivei asupra vieții și lumii. Nu e, deci, de mirare că mamele își regândesc statutul social și uneori decid să aleagă un alt drum în carieră, care cadrează cu noua identitate și viziune.


CariereOnline.ro - Să gândim ca Warren Buffett: Cum ne poate ajuta metoda 10-10-10 să luăm cele mai bune decizii (17.10.2017, ora 11:37)

Cu toţii vrem să facem alegerile potrivite. Însă în ziua de azi e destul de greu să ne facem ordine în viaţă. Suntem guvernaţi de deadline-uri şi task-uri, aşa că ne stresăm, suntem impulsivi şi adesea ratăm oportunităţi care se află fix sub nasul nostru. Dar cum ne dăm seama dacă deciziile pe care le luăm sunt cele bune? Metoda 10-10-10 ne poate ajuta să răspundem la această întrebare, oferind o soluţie la presiunea cauzată de procesul de decision making.


CariereOnline.ro - Patru paşi simpli prin care să îmbunătăţeşti serviciile în organizaţia ta (17.10.2017, ora 10:53)

Admirăm cu toţii companii precum Amazon, Zappos, Google, Apple, dar cum ar fi dacă am şti şi am crede că este posibil să fim ca ei?


CariereOnline.ro - Cele mai importante 5 categorii de beneficii oferite în lume la locul de muncă (17.10.2017, ora 10:53)

Pe plan internațional, tendințele în rândul companiilor angajatoare, indică, în ultimul timp, o preocupare tot mai mare a angajatorilor către creșterea gradului de fericire a angajaților.


CariereOnline.ro - Viitorul prin ochii lui Elon Musk: 5 previziuni ale antreprenorului (17.10.2017, ora 10:09)

Antreprenor vizionar, excentric si lista poate continua atunci cand vorbim despre Elon Musk, omul ale carui aparitii si declaratii nasc mereu controverse din cauza modului futuristic de a vedea lucrurile si a proiectelor ambitioase pe care le are in derulare, informează wall-street.ro


CariereOnline.ro - Cum să ai o zi bună - O carte pentru cei care se luptă cu stresul zilnic (17.10.2017, ora 10:04)

"Cum să ai o zi bună" se încadrează în categoria cărţilor de dezvoltare personală care abordează un subiect de actualitate: ce îți trebuie ca să înflorești la locul de muncă, atât mental, cât şi emoţional. Cartea este rezultatul studiului a peste 600 de articole academice şi cărţi citite de autoare, precum şi al experienţei sale practice de 15 ani ca economist, consultant în management şi coach executive.


CariereOnline.ro - Este posibil să fii antreprenor acasă? (16.10.2017, ora 17:44)

Un proiect care vizează persoanele cu vârstă de minimum 18 ani și care intenţionează să înfiinţeze o afacere non-agricolă în mediul urban, în una din cele 7 regiuni mai puţin dezvoltate ale României şi care pot face dovadă domiciliului sau rezidenţei în străinătate, în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii În grupul ţintă…. 


CariereOnline.ro - Scrisoarea preşedintelui separatist al Cataloniei (16.10.2017, ora 17:36)

Într-o scrisoare trimisă luni Guvernului de la Madrid, liderul catalan Carles Puigdemont Puidegmont apără dialogul şi reaminteşte că a lăsat "în suspans" declaraţia de independenţă pentru a deschide un proces de "două luni" în vederea ajungerii la un acord cu Executivul central, scrie presa spaniolă.


CariereOnline.ro - Spitalul în care lucrează mai mulţi roboţi. Fiecare face munca a patru oameni (16.10.2017, ora 17:36)

Cum ar fi să mergi pe holurile spitalului și să dai nas în nas cu un robot care cară diverse chestii? Ei bine, aşa ceva se întâmplă deja într-o unitate medicală din China.


CariereOnline.ro - Statistici îngrijorătoare: Peste o treime dintre români sunt supuși riscului de sărăcie și excluziune socială (16.10.2017, ora 16:57)

În 2016, peste o treime din populaţia României era supusă riscului de sărăcie și excluziune socială, potrivit datelor Eurostat.


CariereOnline.ro - Povestea unei femei iraniene a cucerit Timishort Film Festival (16.10.2017, ora 16:29)

Cea de-a 9-a ediție a Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, a avut loc anul acesta în perioada 12-15 octombrie, la Timișoara. Timp de 4 zile, timișorenii au avut ocazia de a vedea peste 80 de scurtmetraje împărțite în 8 secțiuni.
 


CariereOnline.ro - Criza de talente se acutizează: 8 din 10 companii au dificultăți să găsească candidați valoroși atunci când recrutează (16.10.2017, ora 15:11)

86% dintre angajatorii români participanți la un studiu recent, majoritatea afaceri mici și mijlocii, se confruntă cu o lipsă acută de candidați valoroși atunci când recrutează. 


CariereOnline.ro - Câștigă o invitație dublă la filmul „Geostorm: Pericol global” (16.10.2017, ora 14:28)

Vrei o invitație pentru două persoane la filmul „GEOSTORM: PERICOL GLOBAL” (Geostorm), difuzat de Hollywood Multiplex? Află mai jos cum te poți înscrie la concurs.   


CariereOnline.ro - Makers United, un eveniment dedicat tuturor pasionaţilor de tehnologie şi inovaţie (16.10.2017, ora 12:33)

Digital StartUP Academy (DSA) şi Academia de Studii Econimice Bucureşti (ASE) te invită la prima ediţie a conferinţei "Makers United – Educate.Innovate.Gooo!", care se va desfăşura în cadrul European Maker Week 2017 - iniţiativa promovată de Comisia Europeană, Commitee of the Regions, Startup Europe şi patronată de Parlamentul European.

Este singurul eveniment din România care face parte din această mişcare cu impact european dedicată culturii change makerilor şi promovării domeniului tehnologiei şi inovaţiei.

Makers United se va desfăşura în data de 25 octombrie 2017, începând cu orele 14:00, în sala Aula Magna a univerităţii ASE Bucureşti.
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.