Pagina principală |  Articole |  Știri |  Resurse |  Condiții |  Servicii angajatori |  Contact Duminică, 3 martie 2024
 Imobiliare  | Auto  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Știri  | Culinare  | Coduri poștale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Articole

Quanta Romania - corectitudine si profesionalism - Interviu cu Marco Rossetti, Country Manager

Autor: Catalin Gaina

         Care este activitatea Quanta in Romania?
          Quanta este o companie de resurse umane cu sediul central la Milano, Italia. In Italia noi suntem una dintre cele cinci firme mai importante pe piata, avem in jur de 40 de sucursale si suntem cea mai mare companie cu capital in intregime italian. Quanta Romania face parte din divizia internationala a firmei Quanta, cu prezenta in Elvetia, SUA, Romania si, din acest an, in China.
          Activitatea Quanta Romania a inceput in 2002 si s-a orientat spre recrutarea de personal pentru Italia. Acest inceput ne-a permis sa ne punem la punct cu regulamentele, cu legile si sa ne pregatim pentru cea de a doua faza, aceea de a servi piata locala. Aceasta etapa a inceput in 2004 cu servicii de plasare de personal pentru pozitii permanente (serviciul cel mai folosit in Romania) si de personal detasat (staff-leasing).
          O alta activitate este cea de payroll (calculare si gestiune de taxe si salarii), un produs care in Romania merge foarte bine, mai ales pentru ca este un serviciu de calitate. O ultima activitate este cea de formare, un serviciu inclus de noi inca de la inceput pe piata romaneasca. Aceasta activitate este oferita atat pentru cei care sunt selectati pentru piata locala, cat si, mai ales, pentru piata internationala. Dar noi acordam o importanta mult mai mare pregatirii personalului recrutat pentru piata locala, din Romania. Tinand cont de evolutia economica a Romaniei, cred ca ne indreptam spre o scadere a numarului celor care vor pleca in alta tara.
          Cat de mult se pune accent pe munca sezoniera la Quanta?
          Bineinteles ca vrem sa dezvoltam acest produs in Romania. In momentul in care piata va fi pregatita, vrem sa fim lider pe aceasta piata. In Italia, legea a fost introdusa in 1997, dupa care au urmat doi ani in care nimeni nu cunostea produsul si avantajele lui. Dupa doi ani s-a produs un adevarat „boom” si toata lumea a vrut munca temporara.
          Va asteptati la aceeasi evolutie si in Romania?
          In cadrul sectorului privat este o mobilitate foarte mare, exista multe oportunitati. Cine are valoare, primeste oferte si, in general, primeste oferte salariale mai bune. De asemenea, pe piata romaneasca, foarte multe salarii sunt platite la negru, ceea ce inseamna instabilitate si nesiguranta unui castig. Munca temporara facuta printr-o firma iti garanteaza salariu inregistrat in cartea de munca. Consider ca acest tip de serviciu va fi acceptat si in Romania. Ne asteptam la rezultate asemanatoare celor din vest.
          In ce domenii si care este nivelul posturilor pentru care recruteaza Quanta?
          Ne bazam in special pe pozitii de mijloc, cu un nivel al salariilor cuprins intre 200 si 1200 de euro. Facem in special recrutare pentru pozitiile de birou sau pentru cele tehnice - de fabrica sau de vanzari. Pentru pozitiile necalificate oferim staff-leasing.
          In domeniul resurselor umane nu se poate vorbi de o specializare anume, asa ca lucram in toate domeniile de activitate.
          Care sunt avantajele unui contract incheiat cu firma Quanta?
          Corectitudinea reprezinta principalul avantaj de care beneficiaza personalul recrutat de Quanta: angajatul are carte de munca, salariul negociat garantat si o echipa de profesionisti care ii asigura la timp toate serviciile de gestiune.
          Pentru firme, un mare avantaj este staff-leasing-ul. Quanta ofera posibilitatea angajarii de personal pe o perioada dorita, companiile avand mai mare flexibilitate de gestiune. Un alt avantaj este faptul ca, in situatiile in care un angajat detasat nu se prezinta la locul de munca, noi garantam inlocuirea in trei zile lucratoare.
          Care sunt cursurile oferite de Quanta?
          Pana anul trecut am oferit numai cursuri de limba italiana, atat pentru persoanele plasate la clientii nostri, cat si pentru publicul larg. De la inceputul acestui an organizam cursuri ad-hoc pentru clientii nostri, in diferite domenii: tehnico-profesionale, motivationale si team-building-uri. Din septembrie vor fi introduse primele cursuri cu tema: Tehnici de vanzare si de resurse umane. In Italia, Quanta organizeaza un astfel de curs si vom prelua din experienta lor pentru a-l implementa si aici.
          Quanta are filiale in Italia, SUA si Elvetia. De ce ati ales Romania ca prima tara pentru extinderea in est?
          In 2001 a fost facut un studiu de piata care a vizat extinderea intr-o tara in curs de dezvoltare. Au fost vizate: Ungaria, Albania si Romania. De ce s-a ales Romania? Din trei motive: 1. asemanarea lingvistica, 2. Romania este o tara cu un mare potential de dezvoltare economica 3. legaturile economice dintre Italia si Romania sunt foarte puternice.
          Cea de a doua filiala romaneasca a Quanta ati deschis-o la Timisoara. Cum ati facut aceasta alegere?
          In primul rand se impunea aceasta extindere. Era necesara pentru a asigura un control cat mai bun asupra pietei. Am inceput cu Timisoara un proces de extindere teritoriala care nu se va opri aici. Avem doua orase din Transilvania unde dorim sa deschidem filiale si, cel tarziu in prima jumatate a anului viitor, vom deschide o a treia sucursala.
          Am ales Timisoara pentru ca este un oras dezvoltat economic si cultural, cu foarte multe firme italiene unde persoanele sunt mai deschise lucrurilor noi - asa cum este lucrul cu o firma de resurse umane.
          Care sunt procedurile prin care se poate intra in baza de date a Quanta Romania?
          In primul rand, prin intermediul site-ului grupului Quanta: www.quanta.com. In curand se va lansa pe site un sistem de gestionare a CV-urilor foarte avansat care permite candidatilor adaugarea unor profile cat mai detaliate. Inscrierile se pot face si prin e-mail, la adresa romania@quanta.com, sau prin posta si fax, desi noi am recomanda utilizarea serviciilor electronice.
          De asemenea, se poate apela la serviciile Quanta pentru intocmirea unui CV, in urma unor teste prin care sa se stabileasca un profil profesional cat mai potrivit pentru fiecare candidat.Sursa:


Data postării: 25.07.2005
Vizualizări: 8.459

Înapoi la articolePublicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.