Pagina principală |  Articole |  Știri |  Resurse |  Condiții |  Servicii angajatori |  Contact Duminică, 25 iunie 2017
 Imobiliare  | Auto  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Știri  | Culinare  | Coduri poștale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Articole

Munca temporara in Canada

Autor: Maria Olteanu

         Daca va hotarati sa munciti in Canada, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont inainte de a aplica cererea pentru emigrare.
          Cetatenii straini pot desfasura activitati profesionale „cu caracter temporar” pe teritoriul statului canadian doar dupa obtinerea unui permis de munca.
          Pentru a intra in posesia unui astfel de permis, cei interesati trebuie sa identifice, in prealabil, un angajator canadian dispus sa le ofere un contract de munca. Oferta de munca este valabila doar in masura in care aceasta primeste confirmarea Departamentului Canadian pentru Resurse Umane si Dezvoltare Profesionala referitoare la faptul ca postul respectiv poate fi ocupat de un lucrator migrant. Lucratorii straini nu pot desfasura activitati profesionale decat in domeniile in care piata fortei de munca din Canada inregistreaza deficit pentru o anumita calificare, in cazul in care se urmareste dezvoltarea unui anumit domeniu de activitate, sau in perioadele de crestere economica.
          Cererea pentru eliberarea permisului de munca se depune in numele solicitantului la Departamentul Canadian pentru Imigrare si Cetatenie spre aprobare. Dupa obtinerea permisului de munca, lucratorii straini au obligatia de a indeplini conditiile necesare obtinerii permisului de sedere temporara in vederea intrarii pe teritoriul statului canadian.
         Permisul de munca nu ofera drept de rezidenta permanenta in Canada. Pentru aceasta, lucratorii migranti au la dispozitie programele destinate lucratorilor calificati („Skilled Workers Programs”) care au o experienta profesionala minima. In ceea ce priveste lucratorii straini care desfasoara activitati legate de ingrijirea copiilor, a persoanelor in varsta sau a persoanelor cu nevoi speciale, acestia pot solicita dreptul de rezidenta permanenta dupa o perioada de 2 ani de sedere neintrerupta in Canada, in acest scop.
          De asemenea, la sosirea in Canada emigrantii trebuie sa prezinte dovada mijloacelor de existenta pentru primele 3 luni de sedere pe teritoriul acestui stat.
         Insa nu toate categoriile de lucratori au nevoie de permis de munca pentru a desfasura activitati profesionale cu caracter temporar in Canada. Din aceasta categorie fac parte oamenii de afaceri care provin din state care au incheiat acorduri de liber-schimb cu statul canadian.
          Statul canadian este, in mod declarat, un stat de imigratie. Criteriul care se afla la baza politicii canadiene de imigratie este interesul economic, fiind luate in considerare si alte interese, cum ar fi cele vizand structura demografica, culturala, etc.
         Orasele cu cel mai mare numar de romani sunt Ontario (100.000), Montreal (70.000) si Vancouver (15.000).



Sursa:


Data postării: 15.08.2005
Vizualizări: 7.344

Înapoi la articole



Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.