Pagina principală |  Articole |  Știri |  Resurse |  Condiții |  Servicii angajatori |  Contact Duminică, 3 martie 2024
 Imobiliare  | Auto  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Știri  | Culinare  | Coduri poștale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Articole

Cel mai bun moment sa te angajezi

Autor: Eduard Radu

         In momentul de fata, piata fortei de munca este in cel mai bun punct din ultimii 15 ani - foloseste aceasta oportunitate in avantajul tau!
         
          Daca te uiti in ziar in ziua de astazi, vezi foarte, foarte multe oportunitati. Recent am observat in mai multe ziare de larga circulatie anunturi de angajari de dimensiuni apreciabile. Pentru un astfel de anunt, care acopera un sfert sau o zecime dintr-o pagina de ziar, firmele platesc in medie 300 de euro pentru o singura aparitie. Apare natural intrebarea: “Ce anume determina atat de multe firme sa cheltuiasca sume importante de bani pe anunturi de recrutare?”. Raspunsul este foarte simplu, desi aparent paradoxal: “Angajati de incredere si cu calificarile necesare sunt greu de gasit”. Acest lucru nu ar trebui sa ne mire deoarece somajul a scazut recent la putin peste 5%, o cifra de individiat chiar de catre multe tari occidentale. Intrebarea pe care o am intotdeauna este cum putem noi profita din situatia aceasta?
          Iata OPORTUNITATEA ta. Intr-o astfel de situatie nu poti decat sa reusesti nu numai sa te angajezi, ci sa te angajezi intr-o companie in care ti-ai si dori sa lucrezi cu adevarat. Daca asteptam prea mult insa si gasim scuze - de ce nu astazi, ci maine sau peste o luna sau peste un an - atunci poate va fi prea tarziu. Ciclurile economiei si, evident, si cele ale pietei de munca fluctueaza si noi trebuie sa tinem pulsul acesteia pentru a alege momentul optim sa ne angajam si pentru a ne diferentia usor de concurenta.
         
          Andrei T. a fost in ultimii 3 ani, area sales manager pentru o firma de distributie locala. Salariul era bun, conditiile de lucru ok, era prieten cu aproape toata echipa. In iunie a inceput sa-si puna intrebarea daca nu este momentul sa schimbe compania pentru o pozitie cu mai multe responsabilitati care sa-i permita sa creasca profesional dincolo de stadiul actual. In actuala pozitie toate lucrurile erau ok, mai putin posibilitatile de crestere. „Nimic nu ma determina sa plec, dar am realizat ca, daca pierd momentul bun al pietei de anul acesta, s-ar putea sa imi para rau mai tarziu”. Asa ca s-a decis sa plece. Dupa o luna de cautari si inter-viuri a fost angajat ca national sales manager pentru un important distribuitor de farmaceutice. Daca esti in cautarea unui loc de munca in prezent, te asigur ca acum ai cele mai mari sanse sa te angajezi cu succes. Pentru asta insa trebuie sa fii dispus sa actionezi. Ce poti face astfel incat sa beneficiezi si tu de starea actuala a pietei de munca?
         
          Noteaza-ti urmatoarele idei:
          - vorbeste in reteaua ta de cunostinte despre dorinta ta de a te angaja in tipul de companie x, intr-un job y pe care il urmaresti. Daca nu stii elementele x si y, este cazul sa incepi sa-ti definesti aceste obiective specifice, altfel nimeni nu te poate ajuta.
          - citeste presa cu fiecare aparitie si aplica pentru orice job care ti se pare ca se potriveste, din compania in care iti doresti sa lucrezi.
          - fii flexibil si accepta si un job de intrare, in ideea ca se va ivi la un moment dat ocazia si pentru tine sa te afirmi sau sa fii promovat in postul pe care ti-l doresti cu adevarat.
          - contacteaza direct companiile unde vrei sa lucrezi si aplica chiar daca nu au un anunt si o pozitie deschisa. Ai sanse suficient de mari incat sa merite efortul de a te pozitiona ca omul potrivit la locul potrivit, chiar inainte de a se anunta postul respectiv.
          - nu renunta daca nu ai fost sunat, invitat la interviu sau daca nu te-au angajat inca in compania contactata. Nu uita totodata ca ai nevoie de o “reclama” si de o performanta care sa te vanda bine. Tehnicile de convingere si angajare, respectiv CV-ul si comportamentul in timpul interviului sunt acum la indemana oricui.
         
          Mie imi place foarte mult ceva ce Woody Allen a spus la un moment dat: “Cei care asteapta momentul potrivit sunt depasiti de cei care nu-l asteapta”. Acum chiar ca este momentul cel mai potrivit, asa ca nu mai e cazul pentru nici un fel de ezitari. Actioneaza decisiv si pana la capat pentru cariera ta. Succes!Sursa:


Data postării: 22.08.2005
Vizualizări: 5.715

Înapoi la articolePublicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.