Pagina principală |  Articole |  Știri |  Resurse |  Condiții |  Servicii angajatori |  Contact Duminică, 3 martie 2024
 Imobiliare  | Auto  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Știri  | Culinare  | Coduri poștale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Articole

Oportunitatea zilei de mâine

Autor: Dana Visoianu

         M-am întâlnit mai devreme cu un amic. Era grăbit. În graba lui s-a gândit să fie politicos și mi-a spus: „Salut ! Ce faci mâine ?” Răspunsul meu nu avea nici o importanță pentru el, dar e foarte important pentru mine.
          Mâine aș vrea să fac mai multe: ceva pentru mine, ceva pentru familia mea, să-mi bucur un prieten și să fac ceva pentru comunitatea în care trăiesc. Nimic mai simplu vor răspunde mulți: „Ești român, sunt atâtea oportunități în această țară !” Ei au dreptate și totuși, dacă mă gândesc bine, nu voi putea face mâine ceea ce îmi doresc. Serviciul, adică truda fiecărei zile este atât de important! Pentru că el înseamnă asigurarea zilei de mâine pentru mine și familia mea încât e greu să las timp și celorlalte nevoi ale mele să se manifeste.
          Ne apropiem de luna septembrie. Gata cu vacanțele, prea multă relaxare. Încep să duduie motoarele. Vestea cea mai bună pentru tine, căutătorule de joburi, este că suntem în plin sezon de recrutare. Dacă ești hotărât, dacă știi că acum e momentul și ești pregătit pentru jobul visurilor tale, nu ezita! Începe prin a-ți reface cv-ul: ce ai mai învățat în ultimele luni, ce competențe ți-ai consolidat, s-a modificat ceva în planul tău de carieră ?
          După ce termini cu cv-ul, întreabă în stânga, întreabă în dreapta și află:
          - ce site-uri de joburi au avut succes ?
          - mai sunt ziare noi de anunțuri pe piață ?
          - ce cunoștințe noi ai făcut vara aceasta, unde lucrau ?
         - care sunt tendințele în materie de Scrisoare de intenție și cine te-ar putea ajuta ?
         
          Pentru că mâine, dragă cititorule, cariera ta va cunoaște o cotitură. Mâine vei citi publicația care anunță postul pe care îl aștepți. Mâine vei sta pe net și ochii îți vor cădea exact pe anunțul potrivit. Ziua de mâine va conține în ea, cu siguranță, vraja unei oportunități. Rezervă-ți din energia acestei veri tot ceea ce ai nevoie pentru a nu o rata.
          Fii perseverent. Pentru cei care nu au fost niciodată implicați într-o căutare de job am acest unic sfat: fiți perseverenți ! Cunosc pe cineva care a avut răbdare șapte luni pentru a-și găsi exact postul pe care l-a dorit: a vrut să lucreze în sectorul bancar, la o bancă internațională, în resurse umane.
          Nu mai lucrase până atunci niciodată în sectorul bancar, nici în zona de business, nici în resurse umane. Era doar absolventă a unui program de master de resurse umane. Bravo ei !
          Reușita ei poate fi însă și reușita ta. Iar efortul tău ar trebui să înceapă, asta este, cu două exerciții:
          - primul este de interogare: „Tu ce vrei să faci?”, „Unde vrei să lucrezi ?”
          - iar cel de-al doilea exercițiu este unul de planificare;
          Noi, cei care vrem să te susținem, te rugăm să fii sincer și serios. Dacă nu ești serios la primul exercițiu, cei care îți vor citi scrisoarea de intenție, cei care te vor primi la interviu, vor înțelege că nu știi ce vrei din primele minute. Și nu vor avea nici un fel de bunăvoință, în sensul în care nici măcar nu vei avea parte de un interviu după care să spui că ai învățat ceva, că a fost o experiență interesantă.
          Pentru al doilea exercițiu îți recomandăm perseverență și seriozitate:
          - acordă-ți timp în fiecare zi să verifici anunțurile nou postate pe site-uri: uneori contează foarte mult a câta aplicație este cea transmisă de tine;
          - acordă-ți timp să dai câteva telefoane, să-ți verifici căsuța poștală;
          - dacă ai dat un alt număr de telefon pentru contact verifică periodic dacă nu ai mesaje;
          - fii diplomat și aranjează-ți agenda la serviciul actual, în așa fel încât să poți participa la interviuri: nu toate interviurile pot avea loc până la 9 sau după 17 (un angajator poate aprecia că nu ești foarte motivat pentru o schimbare de job dacă nu ai flexibilitate pentru un interviu).
          Și nu uita să te gândești la ce vrei să faci mâine: ceva pentru tine, ceva pentru familia ta, ceva pentru comunitatea în care trăiești.
          Îți va fi mai ușor în toată această perioadă de căutare pentru că jobul la care vei ajunge, folosind oportunitatea zilei de mâine, îți va permite să faci ceea ce îți dorești.Sursa:


Data postării: 29.08.2005
Vizualizări: 4.443

Înapoi la articolePublicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.