Pagina principală |  Articole |  Știri |  Resurse |  Condiții |  Servicii angajatori |  Contact Duminică, 3 martie 2024
 Imobiliare  | Auto  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Știri  | Culinare  | Coduri poștale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Articole

Program de MBA in management recunoscut pe plan international

Autor: Dana Puscoci

         Programul de MBA (Master of Business Administration) al Open Univeristy Business School poate fi urmat si in Romania prin intermediul CODECS. Programul reprezinta o cale sigura de imbunatatire a eficacitatii pentru principalele componente ale activitatii manageriale: management organizational, managementul resurselor umane, management financiar, managementul relatiilor cu clientii si poate fi urmat in doua variante: Step by Step si Fast Track.
          Varianta Step by Step presupune parcurgerea mai multor etape pana la obtinerea titlului de MBA, respectiv: Certificatul Profesional in Management, Diploma Profesionala in Management si MBA. Toate cursurile sunt elaborate in sistemul educatiei la distanta, sistem care permite cursantului sa nu isi intrerupa activitatea si ii dau posibilitatea sa aplice teoria imediat in practica.
          Pentru obtinerea Certificatului Profesional in Management (etapa obligatorie pentru obtinerea Diplomei Profesionale in Management) se vor parcurge cursurile:
          · Management Performant;
          · Managementul Resurselor Umane;
          · Management Financiar;
          · Managementul Relatiilor cu Clientii.
          Fiecare curs dureaza cate trei luni. Pentru cursurile din aceasta etapa nu exista bariere de intrare. Viitorii cursanti trebuie doar sa completeze documentatia de inscriere si sa plateasca taxele aferente fiecarui curs.
          Dupa obtinerea Certificatului, urmatorul pas spre MBA este Diploma Profesionala in Management. Aceasta etapa presupune urmarea cursului Managementul Schimbarii si Performantei, care dureaza un an. Dupa obtinerea Diplomei, urmeaza etapa MBA. Aceasta pune accentul pe analiza strategica si pe cunostinte interdisciplinare. Etapa cuprinde patru cursuri, trei dintre ele cu durata de sase luni si un curs cu durata de un an (Managementul Diversitatii):
          · Management Strategic;
          · Managementul Diversitatii;
          · Strategie Financiara;
          · Marketing intr-o lume complexa.
          Varianta Fast Track a programului permite accesul direct la etapa de MBA prin cursul „Fundamentals of Senior Management”. Cursul dureaza un an si se desfasoara in limba engleza. Pentru a urma acest curs, studentii trebuie sa faca dovada cunostintelor de limba engleza printr-unul din testele IELTS sau TOEFL, sa aiba studii superioare, varsta mimima 25 de ani, minimum trei ani de experienta in pozitii de conducere si doua referinte de la persoane cu functii importante manageriale sau academice.
          Programul vine in sprijinul managerilor si liderilor din mediile organizationale cu instrumente care sa isi gaseasca aplicabilitatea imediata in lumea afacerilor. Multitudinea de studii de caz din diverse domenii (atat din mediul de afaceri, cat si din zona serviciilor publice sau non-profit) vin sa intregeasca experienta traita de cursant pe parcursul programului si sa-i prezinte solutii variate si inovatoare. De altfel, la fiecare 3-4 ani, programul este revizuit pentru a-l aduce la zi cu cele mai noi si mai relevante studii de caz si instrumente manageriale.
          Programul de Master of Business Administration (MBA) al The Open University Business School (OUBS) din Marea Britanie a aparut din dorinta de a crea un program educational de perfectionare a adultilor, in sistemul invatamantului la distanta. MBA-ul oferit de CODECS este singurul de acest tip din Romania care se bucura de cea mai larga recunoastere la nivel international.
         The Open University Business School (OUBS) se afla in cadrul grupului de elita al scolilor de afaceri acreditate de toate cele trei institutii de acreditare la nivel international privind educatia manageriala: AMBA (Association of Masters of Business Administration), EFMD (European Foundation for Management Development) si AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). Doar 18 scoli de afaceri dintr-un total de aproximativ 3.500 la nivel mondial au obtinut pana acum toate cele trei acreditari.
         Luna aceasta, pana pe data de 30 septembrie, CODECS primeste inscrieri pentru cursurile Management Performant si Management Financiar. Cursurile se fac contra cost.
          „Tot mai multi dintre cei care se inscriu isi finanteaza singuri cursurile. Daca initial aproximativ 85% din cursanti erau sponsorizati de organizatiile din care proveneau, acest segment a scazut la 70%, semn ca tot mai multi indivizi recunosc MBA-ul ca o modalitate care faciliteaza un salt in cariera si, de fapt, asa si este. Aproape ca nu exista pozitie manageriala pentru care sa nu se prefere candidatii cu o diploma MBA. De cele mai multe ori MBA-ul este chiar o conditie stricta pentru ocuparea unui post”, a declarat Renaldo Nita, director Program MBA, CODECS.
          Pentru informatii suplimentare despre inscrierea la cursurile din programul de MBA, puteti contacta CODECS la numerele de telefon 021.252.51.82/3/4, sau la e-mail office@codecs.ro.Sursa:


Data postării: 12.09.2005
Vizualizări: 9.691

Înapoi la articolePublicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.