Pagina principală |  Articole |  Știri |  Resurse |  Condiții |  Servicii angajatori |  Contact Duminică, 3 martie 2024
 Imobiliare  | Auto  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Știri  | Culinare  | Coduri poștale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Articole

Au Pair în Germania

Autor: Dana Puscoci

         Prin programul Au Pair al Student Travel, studenții au ocazia de a petrece până la un an în Germania, în mijlocul unei familii, dând o mână de ajutor la treburile gospodărești și având grijă de copii. Ca membri activi ai unei familii găzduitoare, participanții la program au posibilitatea să cunoască cultura germană, dar și să câștige experiență în viața de zi cu zi în Germania. Masa, cazarea (în camere individuale) și banii de buzunar (până la 205 euro pe lună) sunt asigurate de familie, în schimbul ajutorului dat la supravegherea copiilor și la treburile gospodărești. Programul include:
         - Asistență din partea Student Travel;
         - Documentele necesare pentru obținerea vizei;
         - Plasament în cadrul unei familii germane (cazare și masă);
         - 205 euro bani de buzunar pe lună;
         - Asigurare de accidente și de sănătate;
         - Abonament lunar pentru transportul public sau posibilitatea de a folosi mașina familiei;
         - Supraveghere și asistență pe toată durata programului.
         Pentru a fi eligibili în cadrul programului Au Pair în Germania, trebuie să aveți vârsta cuprinsă între 18–24 de ani; bune cunoștințe de limba germană; stare de sănătate foarte bună; să vă placă să vă ocupați cu copiii și experiență în babysitting; pregătire practică în lucru cu copii din grădiniță sau cu grupuri de tineri și să fiți pregătiți să petreceți în Germania o perioadă de timp de la 6 la 12 luni.
         Pentru a participa la program trebuie să depuneți, cu 5-6 luni înainte de perioada la care doriți să înceți, un dosar care să conțină următoarele acte:
         1. Formularul de înscriere – asigurați-vă că toate datele sunt corecte și ușor de parcurs. Din moment ce principala cale de comunicare între participanții la program și Student Travel va fi prin e-mail, acordați o deosebită atenție scrierii corecte a adresei de e-mail, iar după depunerea dosarului, verificați cu regularitate căsuța poștală.
         2. Fotocopie a certificatului de naștere;
         3. Certificat medical semnat de un medic;
         4. Situația școlară a ultimului an școlar;
         5. Adeverință de la școală care să ateste nivelul cunoștințelor de limba germană;
         6. Două scrisori de recomandare din partea unor familii (cu care nu ești înrudit) care să ateste experiența ta de lucru cu copiii (în limba germană sau în limba engleză);
         7. O scrisoare de recomandare care să conțină referiri la caracterul vostru, din partea unui profesor sau angajator (în limba engleză sau în limba germană);
         8. O scrisoare de intenție către familia germană, în care să dați cât mai multe detalii despre mediul din care proveniți, despre voi și despre experiența anterioară (cel puțin 2 pagini, scrise în limba germană);
         9. Două fotografii recente tip pașaport;
         10. Fotografii în care să apară statura integrală, împreună cu copiii de care ați avut grijă, precum și cu familia;
         11. Fotocopie a documentului de identitate;
         12. Fotocopie a pașaportului, inclusiv de pe vizele anterioare (dacă este cazul).
         Dosarul se depune la unul dintre birourile Student Travel, sau prin poștă.
         După ce dosarul a fost depus, va avea loc un interviu în limba germană, prin care se va evalua dacă îndepliniți cerințele programului.
         Costuri legate de program: taxa de înscriere este de 400 de lei, taxa de viză va fi stabilită de către Ambasadă, costul biletului de călătorie,costul asigurării medicale și de călătorie.
         Obținerea vizei:
         Pentru a participa la programul Au Pair în Germania, aveți nevoie de o viză pentru acest gen de program, din partea Consulatului German din Sibiu sau București.
         O dată ajunți în Germania, veți avea următoarele responsabilități:
         - supravegherea copiilor familiei găzduitoare: spălat, îmbrăcat, hrănit, să le citiți povești, să vă jucați cu ei, să-i scoateți la plimbare;
         - supravegherea de două sau trei ori pe săptămână, seara;
         - să dați o mână de ajutor în activitățile domestice, precum călcat, cumpărarea alimentelor, pregătirea felurilor de mâncare mai puțin complicate, curățenie etc.;
         - să lucrați până la 6 ore pe zi timp de 5 zile pe săptămână (dar nu mai mult de 30 de ore pe săptămână), și de asemenea trebuie să urmați cursurile de limba germană (cursuri care se vor achita din veniturile proprii).
         Familia găzduitoare va asigura următoarele beneficii: cazare și masă; 205 euro bani de buzunar pe lună; până la 4 săptămâni de vacanță plătită (dacă stați 12 luni) sau 2 zile pe lună; asigurare de accidente și de sănătate; abonament lunar pentru transportul public sau posibilitatea de a folosi mașina familiei; posibilitatea de a participa la cursuri de limbi străine și excursii (pe propria voastră cheltuială).
          Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul www.studenttravel.roSursa:


Data postării: 10.10.2005
Vizualizări: 6.942

Înapoi la articolePublicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.