Pagina principală |  Articole |  Știri |  Resurse |  Condiții |  Servicii angajatori |  Contact Joi, 14 decembrie 2017
 Imobiliare  | Auto  | Turism  | Prieteni  | Bancuri  | Știri  | Culinare  | Coduri poștale  | Financiare  | Meteo  | Calendar  | Contabilitate 

Articole

Eliberarea vizei de sedere pentru angajare in Ungaria

Autor: Dana Puscoci

         Romanii care vor sa muncesca in Ungaria, se pot angaja, cu cateva exceptii, numai in baza permisului de munca si a vizei de munca sau permisului de sedere pentru angajare in munca, a anuntat Departamentul pentru Munca in Strainatate. Permisul de munca se obtine de catre angajatorul maghiar.
         Cei care doresc sa presteze activitati pentru care nu este necesara eliberarea permisului de munca trebuie sa obtina viza de munca sau permisul de sedere pentru angajare in munca.
         Daca cetateanul roman poseda viza sau permis de sedere pentru reintregirea familiei, nu este necesara obtinerea vizei de munca pentru a putea desfasura in mod legal activitati lucrative.
         De asemenea, nu trebuie sa obtina viza sau permisul de sedere cu scop de munca nici cetateanul roman care are viza sau permis de sedere pentru efectuarea de studii universitare. Cererea pentru obtinerea vizei de sedere pentru angajare in munca se depune la Ambasada Romaniei la Bucuresti sau la Consulatul General de la Cluj Napoca.
         Pentru eliberarea vizei de sedere pentru angajare in munca, cei interesati trebuie sa completeze un formular tip, caruia ii anexeaza urmatoarele documente:
         a) pasaport valabil (a carui valabilitate este cu 6 luni mai mare decat valabilitatea vizei);
         b) 2fotografii;
         c) permisul de munca eliberat de catre autoritatea de munca din Ungaria;
         d) actul doveditor al raportului de munca in cazul activitatilor pentru care nu este necesara eliberarea permisului de munca;
         e) contractul de munca;
         f) acte doveditoare privind legalitatea sederii la adresa indicata in cerere. Viza se elibereaza contra sumei de 50 Euro, care se pot plati in forinti sau in alta moneda libera convertibila.
         Cererea depusa la reprezentanta diplomatica a Ungariei este inaintata Autoritatii pentru Straini din cadrul Ministerului de Interne maghiar, care emite o decizie in legatura cu aceasta, in termen de 60 de zile.
         Viza de sedere pentru angajare in munca are valabilitatea de un an, insa aceasta nu poate sa depaseasca termenul de valabilitate al permisului de munca. Durata de valabilitate a vizei se calculeaza de la data emiterii si nu se prelungeste. Cetateanul strain este obligat sa paraseasca Ungaria cel tarziu in ultima zi din perioada de valabilitate.



Sursa:


Data postării: 21.11.2005
Vizualizări: 5.502

Înapoi la articole



Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.